logo van Qigong Amsterdam

Wat is Qigong

Qigong (Chi Gong) is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer en een onderdeel van TMC (Traditional Chinese Medecine). Qigong helpt om de gezondheid en het evenwicht tussen lichaam en geest te bevorderen. Qi is volgens de Chinese geneeskunde de kracht die stroomt door al wat leeft, de gemeenschappelijke bron tussen mens en natuur. Qi brengt lichaam, geest en omgeving met elkaar in harmonie.

De bewegingen

Door Qigong te beoefenen laat je de inwendige Qi stromen. Je leert energie te besparen door er effectiever mee om te gaan. Qigong oefeningen zijn meestal op zichzelf staande bewegingen waarbij je hele lichaam volgens een vast patroon beweegt. Het zijn schijnbaar eenvoudige bewegingen waarbij adem, beweging en bewustzijn centraal staan. Het doel is om de energie van het lichaam te laten stromen.

Wat doet Qigong

Qigong helpt om je gezondheid te behouden en te verbeteren en vertraagt het verouderingsproces. Het is een goed instrument om ziektes te voorkomen en sneller te herstellen. Zo leer je je gezondheid in eigen hand te houden. Qigong reguleert de ademhaling, versoepelt pezen, spieren en gewrichten en versterkt de organen. Het verbetert de concentratie en het evenwicht. Het brengt je geest tot rust.

Qigong in het dagelijks leven

Met Qigong word je alert van ongewenste spierspanning. Door de oefeningen vind je de correcte houding. Hierdoor ontspant je lichaam en voel je je vitaler.

Qigong maakt je bewust van je houding. die in het dagelijks leven vaak verkrampt is. Omdat je leert bewust te ontspannen zal je jezelf gaan corrigeren.

Mail of bel: T. 0616283287